Pages

Tuesday, May 31, 2011

Tallinn - Pariis


Pühapäeval, 15. Mail, algas kauaoodatud Prantsusmaa reis. Hommikul kell 6 kohtusid 16 unist õpilast, 2 ärevil ja ringijooksvat õpetajat, 1 mittemidagiarusaav ja 1 turistimängiv õpetaja Tallinna lennujaamas, et istuda kella kaheksasele lennule Pariisi.
Hommik algas ärevalt ja paaniliselt, õnneks lahenes kõik ilusti ja peale väikest ootamist istusime juba lennukis. 
Lennuk oli suhteliselt tühi ja seega saime me enamus omastada ühe kolmese pingi ja seal kerra tõmmata, aga erksamatel jätkus energiat reidikate tegemiseks või keemiast rääkimiseks.



 Lennukisõit kestis u 2,5 tundi. Kotid kätte saadud asusime läbi hiiglasliku Charles de Gaulle lennujaama ja mitmete rongide ja metroodega seiklema St. Lazare rongijaama poole, kust 14.50 väljus meie rong suunaga Caeni poole. Mitmetes kohtades oli passimist, kuni otsiti ja osteti pileteid. Esimese hooga nagu ei jõudnudki kohale, et oleme Pariisis. Sõitsime küll metrooga ja oli küll kõik prantsuse keelne, aga no ei old kuidagi seda välismaa tunnet.
Jõudsime siis St. Lazare jaama ja siis jäi meile mingi tunnike või natuke rohkem vaba aega. Kohvreid ei saanud kuskil hoiustada ja seega pidime neid endaga kaasas tassima, mis oli suhteliselt tüütu. 
Esimese asjana läksime Starbucksi ühe creamy caramel frappuccinoga keha kinnitama. Edasi läksime otsima kohta, kus saaks ka midagi süüa. Vahepeal jooksime kokku õpetajatega, kes olid ühes teises starbucksis istuma ja kohvreid valvama jäänud. Jätsime ka oma kohvrid nende juurde ja liikusime juba palju kergemalt edasi lõpetades ikkagi mäkis, kuhu eventually tulid ka enamus tüdrukud. Kellel wrap, kellel burger, kellel eine kõhus võtsime oma kohvrid uuesti kaasa ja liikusime jaama poole. 
14.50 istusime rongi peale, et sõita Caeni!


No comments:

Post a Comment