Pages

Monday, May 30, 2011

Soome ACD erinäitus 2010

Kella kaheksaks reede hommikul läksime siis laevale. Hõivasime kohad ja hiljem tulid sinna ka ülejäänd reisikaaslased (karin, triin, leelet, mareli ja andres, ove (nagu ma aru sain on sort of outsider) jäi koeraga kuskile teise kohta). Istusime, rääkisime juttu ja nii see aeg lendas.
Helsingisse jõudsime pool 11, mingi 11 saime sadamast välja.Tahtsime auto panna europarklasse, et siis shoppama minna. Üks vale pööre ja pidime pooleleteetöid täis olevale Helsingile tiiru peale tegema, et jõuda sinna, kus me tglt juba olime. Jõudsime lõpuks parklasse, jalutasime koerad ää ja siis avastasime, et oi, aga aint tund aega on šoppamiseks. Nice.
Jooksime Roosiga H&Mi, mis oli kuidagi tühi. Tavaliselt on kohe ikka see wow efekt, et tahaks seda ja seda ja seda ja seda, aga seekord nagu ei näind nii palju asju. Viimasel hetkel leidsin mingid suvepüksid, mida ostsin 2 paari, kahte erinevat värvi.
Siis avastasime, et meil on 5 mitnsa aega jõuda foorumist tagasi sadama juurde. Läksime turboga, aga Ben&Jerry kohvik jäi tee peale, kuhu me lihtsalt PIDIME sisse põikama. Ma ostsin 80 krooni eest jäätisekokteili, mis koosnest kahest pallist Phish foodist ja ühest pallist Fairly Nuts'ist. God dammit, kui hea see oli.
Kaks tundi sõitu, tiirutamist ja ekslemist ning jõudsime kohale. Viskasime asjad ära ja sõitsime kohe SK võistlusi vaatama, kus osalesid meie omadest Poppy ja Echo. Vihma sadas, külm oli ja see kestis kaua, me jõudsime alles pool 10 tagasi (sinna kohale läksime u. poole kuueks).
Poppy on nüüd austraalia karjakoerte Soome SK meister.

Laupäeval oli rahvuslik näitus Orivesis, sinna läksime mingi 11 kohale. Jälle sadas vihma, täiega.  Eds oli ainuke isane ch. Kohtunik oli siuke old-school suur/vana austraalia papi.  Tahtis megalt näppida koeri, aga Eds nii ei arvand ja üritas talle näksamisega märku anda, et  ta sügavalt ei ole rahul sellega, et ta teda näpib. Saime disklafi ja kirjeldusel oli märgitud 2 sõna: cannot handle. Fuck off :D . Grets ja Indie olid vh-d, Murra sai serdi ja Echo varaserdi. Ja ainuke emane ch ründas ka :D

Pärast käisime Orivesis mingis poes, riiete poes, kus mina isiklikult ei leidnud midagi. Teised sõitsid Tamperre poodidesse...
Õhtul oli majas mingi söömine, soomlasi oli ka palju. Eestlased ja sommid olid isegi suht pooleks vist. Sommid olid a la nagu mini rootsi laua teind. Palju erinevaid fancysid asju. Sõime kõhud täis ja käisime paadiga järve pääl sõitmas. Sõudsime väikese saareni kest järve, seal oli kajakate pesa ja 3 tibu olid juba koorunud ja elueest peitsid ennast elu eest. Hull parv tiirels üleval ja karjusid, siuke tunne oli, et kohe sööstavad ründama meid.
Veel õhtu poole oli jälle mingi niisama tsill, söömine, rääkimine.

Pühap. oli siis erikas. Algas kell 12. Mul oli selle laupäevase jama pärast siuke stress enne ringi, et sure või maha. Juba mõtlesin, et saadan Lada ringi hoopis. Aga õnneks läksin ikkagi ise. Isaseid ch-sid oli 2. Kohtunik oli austraaliast, naine. Eddie oli nii tubli, lasi katsuda ja liputas saba ka veel. Olime teised. Parimal isasel oli mingi 15 koera vist. Ma suht ei lootnud sealt midagi, eriti kui veel edasi-tagasi liikumise suht metsa keerasin. Aga oh üllatust olime teised. Ja saime serdi:) Millega pole endiselt midagi teha. Echo oli vh ja Murra klassi kolmas.
Peale isaste hindamist tehti paus, näitasime kohtunikule Föstit ka, et ütleks oma arvamuse tati kohta.
Emastes oli meie omadest Poppy, kes sai vh, Grets ja Indie mõlemad sp-d, Indie võitis klassi, Grets teine,  Änni oma klassi kolmas.  TP oli emane veterankoer.
Nagu erinäitustele kohane jagati miljon erinevat rändkarikat välja. A la parim punane koer, parim serdi saanud, jms.
Soome keelest ma aru ei saa ja ei osand ka välja lugeda, kas ma pean minema kuskile veel või ei.  Tuli välja, et pidin. Lugesime parasjagu just Gretsi kirjeldust, kui hakati karjuma, et jookse jookse, too koer.  Visati võtmed pihku ja ma lihtsalt jooksin. Poolel teel sain alles aru, mis toimub.
Parima serdi saanud koera valikule läksime siis. Eds muidugi võitis:D Sai karika ja albumi. Nad oleks võinud jagada ka kõige blondima händleri tiitlit. Ma ei saand absull aru, mida ma tegema pidin. Ei saand aru, kui kohtunik tahtis edasi-tagasi. Ei saand aru, kui pidime pilti tegema, ei saand aru, kus pidime pilti tegema. Ühesõnaga ma ei saand mitte millestki aru. Ja lõpuks kohtunik ka naeris ja näitas, et blond noh.

Tagasisõit oli rahulik ja vaikne, uni oli peale pikka päeva. Laevas sain lõpuks süüa. Nägin Stellat, kes oli endale kleiti käind ostmas soomes.
Koju jõudsin u 11.. magama sain pool 1.




No comments:

Post a Comment